Politica de retur

Site-ul memorabil.ro comercializeaza in principal produse personalizate dupa specificatiile clientilor, care se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul memorabil.ro intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de consumator (Cumparator). O.G. 34/2014 poate fi consultata aici

In cazul produselor nepersonalizate, potivit legislatiei in vigoare, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris, printr-o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie - prin posta, email - pe adresa george[at]memorabil.ro) MEMORABIL MEDIA SRL ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului. 

Dacă ești nemulțumit de produsele cumpărate de la memorabil.ro și vrei sa renunți la cumpărare și implicit să primești banii înapoi, poți să aplici pentru procedura de retur a produselor în maxim 14 zile calendaristice, conform dispozițiilor OUG nr. 34/2014, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță. Nu se returnează contravaloarea transportului.

Termenul de 14 zile calendaristice prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:

  • pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;
  • pentru servicii, din ziua încheierii contractului;

Prin contract la distanta se înțelege contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vanzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanță. Dreptul de retur în 14 zile calendaristice se adresează doar clienților care au achiziționat produse online de pe site-ul memorabil.ro. Clientul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile calendaristice, fară penalități și fară invocarea vreunui motiv. Conform OUG nr. 34/2014 consumatorul este răspunzător de achitarea cheltuielilor aferente transportului tur/retur al produselor. Dreptul de renunțare la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.
Un produs poate fi returnat/schimbat o singură dată.
Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului de către consumator. Conform dispozițiilor OUG nr. 34/2014, consumatorul nu poate denunța unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care parțile (consumatorul și comerciantul) au convenit altfel:

  • contracte de furnizare de servicii a căror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile calendaristice;
  • contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
  • contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
  • contracte de furnizare a înregistrărilor audio, video sau a programelor informatice, în cazul în care aceste înregistrari sau programe informatice au fost desigilate de către consumator;
  • contracte de servicii de pariuri sau loterii;

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor te rugam să ne contactezi pe email sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.memorabil.ro.

Nu sunt acceptate pentru returnare produsele ce prezintă modificari fizice, lovituri, zgarieturi, etc.

Produsele se pot returna doar prin aceeași metodă de livrare prin care au fost trimise. Produsele vor fi returnate la adresa menționată în secțiunea Contact. Pentru produsele returnate prin Poșta Romăna pe mandatul poștal, la rubrica Destinatar, trebuie trecut numele societatii SC MEMORABIL MEDIA SRL.

Produsele primite cu defecte

În eventualitatea primirii unui produs nefuncțional sau care prezintă defecte de fabricație, acesta va fi înlocuit, cu condiția sesizării telefonice în termen de 48 de ore de la primirea produsului. Clientul are dreptul să solicite returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform. Daca memorabil.ro nu poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. Returnarea produsului se face pe cheltuiala memorabil.ro. Pentru a returna un produs acest formular trebuie sa fie completat în întregime, și iți vom răspunde prin e-mail în termen de 3 zile lucrătoare, cu instrucțiuni de returnare. Produsele trebuie să fie returnate în ambalajul original. Noi nu vom credita produsele care sunt deteriorate din cauza ambalajelor insuficiente. Te rugam să folosești o cutie de protectie pentru a preveni deteriorarea în timpul tranzitului.

ATENTIE!!!

Produsele personalizate de dvs. nu intra in categoria produselor care se pot returna! 

Singurele costuri ce revin Cumparatorului sunt cheltuielile legate de returnarea produselor, care se va face la adresa indicata de MEMORABIL MEDIA SRL. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Returul va fi acceptat daca produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, nepurtat, fara pete, fara urme de uzura sau rupturi si este complet, inclusiv cu accesorii. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva, etc. Rambursarea costurilor se va face in termen de cel mult 7 zile de la receptionarea produselor, folosind aceeasi modalitate de plata folosita de Cumparator (in acest sens, clientul va trebui sa furnizeze MEMORABIL MEDIA SRL un cont bancar in care sa se poata vira sumele corespunzatoare returului). Cumparatorul suporta costurile de returnare si este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.