Textile premium din materiale sustenabile - Stanley / Stella

Textile premium din materiale sustenabile - Stanley / Stella - Memorabil

Stanley/Stella este unul dintre cei mai renumiti producători de textile premium din lume pentru calitate și folosirea exclusiv a materialelor sustenabile confecționate din bumbac organic și polyester reciclat. Produsele lor sunt certificate GOTS, FairWear, PETA și se supun standardului Global Recycled.

Suntem o companie belgiană inovatoare de îmbrăcăminte, care produce articole vestimentare premium pentru imprimare și decorare, având ca scop contribuția si  îmbunătățirea lanțului nostru de aprovizionare în vederea unei planete mai sănătoase și a unor oameni mai fericiți.

Ne place să "spunem ceea ce facem și să facem ceea ce spunem", deoarece credem că durabilitatea este, în primul rând, o chestiune de angajament și transparență. 

La Stanley/Stella, avem planuri ambițioase pentru care drumul înainte va fi lung și sinuos. Ne străduim să oferim salariaților din fabricile noastre partenere (adică furnizorii noștri de nivelul 1) un salariu decent și lucrăm pentru a reduce amprenta noastră de carbon în întregul lanț de aprovizionare.

Jean Chabert
Fondator si CEO Stanley/Stella

Accentul pe sustenabilitate si dezvoltare durabila nu mai este o opțiune, ci o necesitate.

La Stanley/Stella, sustenabilitatea face parte din valorile fundamentale și este complet integrată în cultura de afaceri. Credem că o industrie a modei mai echitabilă și mai focusata pe dezvoltarea durabila este posibilă și că este responsabilitatea noastră comună să îmbunătățim în mod constant modul în care cream și operăm. De la câmpul de bumbac până la colecția noastră, modul în care gestionăm deșeurile noastre, obiectivul nostru este întotdeauna să acționăm cu transparență în favoarea oamenilor, planetei noastre și a societății.

Alegerea constienta a materialelor noastre

Selectarea fibrelor are un impact considerabil asupra duratei de viață a unei piese de îmbrăcăminte și asupra ușurinței cu care poate fi reciclată. Aceasta definește atât calitatea produsului, cât și amprenta sa ecologică.

Prin alegerea materiilor prime de cea mai înaltă calitate, este mai puțină nevoie de amestecarea lor cu alte fibre. Cu toate acestea, niciun material nu este perfect și există multe compromisuri care trebuie făcute pentru a găsi cea mai bună soluție. De exemplu, pentru a oferi produselor noastre mai multă stabilitate și longevitate, uneori trebuie să includem fibre sintetice. În tot acest timp, luăm decizii conștiente și bine cântărite cu privire la materialele pe care le utilizăm.

Bumbacul organic

De la început, am ales să utilizăm numai bumbac organic 100%, cultivat din semințe care nu au fost modificate genetic (non-OMG) și cultivat fără utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor chimice.

Inițial, am obținut tot bumbacul organic din India, dar începând cu anul 2021, am diversificat sursele noastre de aprovizionare pentru a include furnizori din alte țări, cum ar fi Turcia.

La nivel global, doar o mică parte din bumbacul produs anual este organic. Cultivarea bumbacului organic asigură că substanțele chimice nocive nu se scurg în sol sau în râuri, lacuri sau mări adiacente. Aceasta înseamnă că apa utilizată pentru agricultura organică nu este considerată apă pierdută, deoarece poate fi folosită din nou și poate reveni în siguranță în sol și în alte surse de apă. Efectul pozitiv general asupra apei, solului și biodiversității înseamnă că bunăstarea și mijloacele de trai ale fermierilor de bumbac și ale comunităților lor sunt respectate și protejate.

Beneficiile bumbacului organic în comparație cu bumbacul convențional:

  • 26% mai puține riscuri de eroziune a solului
  • 46% mai puțin impact asupra încălzirii globale
  • 70% mai puțină acidificare a solului și a apei
  • 91% mai puțină consum de apă

Certificarea GOTS (Global Organic Textile Standard)

Standardul global pentru textile organice (GOTS) se bazează atât pe criterii ecologice, cât și sociale și certifică faptul că bumbacul este cultivat organic, fără utilizarea de semințe modificate genetic sau produse chimice nocive.

Pe parcursul colecțiilor noastre, am ales să lucrăm numai cu bumbac organic certificat GOTS 100%. Certificatele de tranzacție, la fiecare etapă a producției, confirmă urmărirea și conținutul organic al produselor noastre, de la materia primă post-recoltare până la clientul final.

La Stanley/Stella, condițiile de muncă corecte și sigure, precum și bunăstarea în locul de muncă, sunt în centrul activităților noastre și al organizației noastre.

În sediul nostru central din Bruxelles și în birourile locale de legătură, am implementat o serie de mecanisme pentru promovarea bunăstării și asigurarea unui mediu de lucru bun și motivant pentru toți cei implicați în crearea colecțiilor noastre.

Pe lângă aceasta, lucrăm îndeaproape cu fabricile noastre partenere pentru a îmbunătăți condițiile de muncă în conformitate cu membrătura noastră în cadrul Fair Wear Foundation și ne străduim să asigurăm o remunerație a lucrătorilor care se apropie mai mult de un salariu decent.

În cele din urmă, deoarece credem că este datoria noastră să sprijinim comunitățile locale care fac parte din ecosistemul nostru, am inițiat diverse proiecte pentru a face angajamentele noastre și mai concrete.